Forældre, der kommer til behandling med deres baby, kommer oftest på grund af; 


 • Maveproblemer
 • Nedsat bevægelighed i nakken
 • Voldsomt gylperi
 • Kraniedeformitet
 • Søvnproblemer
 • Øreproblemer
 • Generelt dårligt velbefindende, der resulterer i gråd og utilpashed.

Babyterapi

Måske billedet vækker nogle følelser i dig, fordi du selv oplever, at din lille guldklump ofte er ulykkelig. Så ulykkelig, at du mærker en afmagt fordi du har prøvet ALT, og stadig står med en oplevelse af at være utilstrækkelig, fordi du ikke kan trøste dit barn. Du er ikke den eneste der oplever det, og du er ikke en dårlig mor eller far. Børn skal være glade, og generelt fremstå tilfredse. Men dette er desværre ikke altid tilfældet. 


Det kan altid anbefales, at man får tjekket sit barn ved en terapeut efter fødslen. 


Et tjek hos en veluddannet terapeut vil under alle omstændigheder være til god hjælp for barnet. Jo før man får tjekket den nyfødte, desto før kan man komme til at nyde forældrerollen. Samtidig kan det være med til at forebygge, at der senere dukker problemer op, som kunne være undgået, hvis man blot havde rettet det fra fødslen.
Der kommer også forældre, der bare vil have et generelt tjek og vide om alt er, som det skal være med barnet.


At komme ud i den virkelige verden kan være en stressende oplevelse for barnet, og det kan tage lang tid at komme sig efter det – både for mor og barn. Med de teknikker, jeg benytter, reduceres denne stress væsentligt, og det medvirker til, at både mor/far og barn hurtigere kommer ind i en god rytme, hvor alle er i balance og kan nyde hinanden og livet.


Små børn kommer tit for at få behandlet øreproblemer, koncentrationsbesvær, “kort lunte”, manglende sociale færdigheder, langsom motorisk udvikling og hovedpine/migræne. Behandling af større børn bunder typisk i de samme problematikker, men her kan problemerne også dreje sig om læsevanskeligheder, vokseværk, tics, dårligt samsyn, ondt i kroppen og “skolehovedpine”.

Kranio-Sakral terapi


Kranio-Sakral terapi er en meget blid, dybtgående manuel behandlingsform, som arbejder med kroppens egne ressourcer med den hensigt, at påvirke kroppen til selvhelbredelse.


Behandlingsformen bygger på, at kroppen bliver ”hørt og imødekommet” ved, at man som terapeut bruger sine hænder til at ”lytte” til mærkbare rytmer og bevægelser i kroppen. Når man som terapeut tager udgangspunkt i barnet, og lytter til dets signaler, vil kroppen aktivt slippe sine bevidste og ubevidste spændinger.


Kranio-Sakral terapi arbejder med knogler, membraner (hjernehinder), cerebrospinalvæske (hjernevæske), muskler, bindevæv og organer. Kranio-Sakral terapi har hermed indflydelse på nerve, hormon- og immunsystemet, og har derfor en effekt på hele kroppe.

Positiv effekt

Hvis børn oplever fysiske og/eller psykiske belastninger, er det muligt, at belastningen sætter sig som spændinger i kroppen.


Såfremt barnet har haft en dysfunktion i nakken, er det ofte med til at give barnet en begrænset bevægelse til begge sider, og barnet vil dermed få en favorit side, som vil forårsage en skævhed i kraniet. Andre gange kan barnet have ligget så meget på baghovedet, at det er trykket ind. Kraniet er med til at beskytte hjernen, og det er derfor vigtigt, at barnet bliver rettet op for disse skævheder, så hjernen får optimale forhold og plads til udvikling. Kranio-Sakral Terapien har en positiv effekt på traumer og skævheder på barnets kranie.

Kranio-Sakral Terapien er med til at skabe ro i hele kroppens system.

Derudover har Kranio-Sakral Terapien en positiv effekt på;


Børn der skriger meget, umiddelbart uden oplagt grund.

Søvnproblemer, og børn som vågner ofte.

Børn som laver ”flitsbue”.

Sutte, og amningsproblemer.

Tæthed i næsen.

Ondt i maven, og refluks.  

Snorkelyde og væske på ørene.

Syns og øreproblemer.

Zoneterapi

       

             Børn reagerer ofte meget hurtigt når man                      behandler med zoneterapi. 


                   Behandlingen tager, som alle                                          behandlingsformerne, udgangspunkt

                     i det enkelte barn. Det er afgørende for                       et vellykket resultat, at barnet føler sig                       tryg under behandlingen. 


                   Som udgangspunkt skal man forvente                           omkring 3-5 behandlinger. Effektive behandling
af de mest gængse spædbørnsproblemer som f.eks.Fordøjelsesproblemer
Luftvejsproblemer
Almen utilpashed
Øreproblemer
Tandfrembrud
Søvnbesvær
Snue

Kinesiologi

Kinesiologi betyder "læren om bevægelse", og er en komplementær behandlingsmetode. 


I kinesiologi arbejder man med energibaner, også kaldt meridianer, som transporterer energi rundt til kroppens muskler og organer. Hvis en meridian blokeres, stoppes energistrømmen på samme måde, som når en dæmning bremser en flod - neden for dæmningen tørrer floden ud af mangel på vand og næring. Derved skabes der en ubalance. 
Når energien flyder frit i kroppen, har alle funktioner optimal energi, og vi er i balance. 


Kinesiologens grundlæggende metode er muskeltestning. Ved hjælpe af muskel-testen afdækker kinesiologen tilstanden i kroppens energisystem, meridianerne.

Testen foregår ved ved at lægge et tryk på klientens arm eller ben i en bestemt position, samtidig med at behandlerne spørg ind til den tilstand, klienten ønsker at arbejde med. Musklens reaktion på trykket afgænger af, om kroppen opfatter behandlerens spørgsmål som en udfordring, som håndteres eller, en belastning. 
Dette giver en mulighed for at kommunikere med kroppen og belyse de dybere sammehænge og årsager til tilstanden. Kommunikationen med kroppen foregår både på det bevidste og det ubevidste plan. 

Når man anvender kinesiologi til små børn, bruger man surrogattestning, hvilket vil sige at man tester barnet igennem mor/far. 


Hvis en person rører ved et elektrisk hegn og samtidig rører ved en anden person, så ved vi, at det er sidste led i kæden, som får det elektriske strød, og det er nøjagtig det, der sker, når vi arbejder med surrogattestening. Barnets energi går igennem surrogatpersonen, som bliver en indikator og viser barnets ubalance. 


Før man kan teste barnet, er det nødvendigt at man først afbalancere surrogaten (mor/far). Dette gøres ved at udføre muskeltesten. 


Når mor/far er afbalanceret kan man gå videre og teste barnet. Mor/far holder ved barnet under hele testen, fx holder i hånd eller blot har en hånd på barnet. En mulighed er også, at barnet ligger på mors/fars mave under testningen. 


Alle barnets ubalanser vil vise sig hos mor/far. Afbalancering vil ske direkte på barnet, hvis det er muligt, og ellers vil det ske igennem mor/far. 

Eksempler på mål


*Ida sover godt hele natten igennem. 

*Peter har det godt i sin mave, og han kan fordøje alt. 

*Anton har en god døgnrytme. 


*Josefine er tryg. 


*Malthe har et stærkt immunforsvar. 

BabymassageBabymassage er et tilbud, der henvender sig til forældre og deres børn. Massagen er specialdesignet og specifikt rettet mod babyer i alderen 0 til ca. 8 måneder.


Det handler udelukkende om, hvordan forældre selv kan lære at gøre noget godt for deres barn.

Babymassage er med til at skabe endnu mere nærvær
                                                                        mellem forældre og barn

Derudover er babymassage godt fordi

den:

 • Stimulerer barnets sanser og støtter den motoriske udvikling
 • Beroliger barnet og skaber tryghed og nærvær
 • Øger barnets kropsbevidsthed samt kredsløb
 • Mindsker eventuelle koliksmerter samt fordøjelsesbesvær
 • Forbedrer koordinationen af muskler
 • Stimulerer frigivelsen af endorfiner - ”lykkehormoner”
 • Reducerer produktionen af cortisol - “stresshormoner”
 • Fremmer produktionen af væksthormoner

Babymassagekursus for forældre eller mødregrupper 


Der er mulighed for at kurset både kan finde sted i mit behandlerrum, i vante omgivelser i dit/jeres eget hjem eller i forbindelse med et arrangement med din mødregruppe.

Kurset vil omhandle helkropsmassage til babyer samt nogle gennemafprøvede teknikker, der afhjælper de typiske spædbørnsproblematikker i form af zoneterapi og akupressur.


Derudover snakker vi lidt om, hvordan man kan afhjælpe, at barnet får et fladt baghoved.

Til sidst kigges der på hvert enkelt barn og undersøges for ubalance i form af dysfunktioner, der kan være opstået i forbindelse med fødslen. Undersøgelsen foretages helt blidt og i barnets tempo.


Alle modtager en kopi af kursets teknikker, så man har mulighed for at bruge massagen efterfølgende.

Det handler om, at gøre noget godt for dit barn

Babyterapi 


Behandlingen kan enten være hos mig, eller i eget hjem*.


Til først behandling afsættes der omkring 45 min inkl. forældresamtale.
Efterfølgende behandlinger afsættes 30 min. 

Pris 300 kr.


* Plus evt. kørselstillæg

Babymassage 


Eneundervisning hos mig eller i eget hjem

Forløb med to behandlinger á 30 min 450 kr.


Gruppeundervisning i eget hjem

Der afsættes som udgangspunkt 60 min, men da undervisningen tager udgangspunkt i børnene, kan tiden variere. 

Pris pr. person 200 kr. plus evt. kørselstillæg.

Elin, mor til Nora 5 uger

Det var så hårdt at være nybagt mor til min lille pige som var urolig, og græd meget. Men efter få behandlinger var uroen væk, og nu er hun meget mere tilpas og glad. 


Ved spørgsmål er du/I narturligvis altid velkommen til at kontakte mig. 

Priser

Gavekort

Til dem du holder af

Har du lyst til, at give en behandling til dem du holder af? Du har mulighed for at købe et gavekort til babyterapi eller eneundervisning til babymassage. 


Gavekortet bliver udleveret hos mig.

unsplash